Skip to main content

The Marrakech Travel Guide: Part I

The Marrakech Travel Guide: Part I

Marrakech kent ontelbaar veel mooie plekken. Alles draait eigenlijk om het hart van de stad: de medina. Hier vind je (heel veel) eten, sinaasappel verkopers, semi dansende slangen op de muziek (helaas niet uit een mand zoals in de film), tapijten en hebbedingen. Maar wat is het mooi. Niet normaal.

Nomad

Nomad is altijd een goed idee. Want dakterras. Want uitzicht over Marrakech. Want heerlijk eten. Wat wil je nog meer. Het is niet de meest goedkope tent die je tegen zult komen, maar geloof mij, nadat je door de drukke en af en toe stinkende souks hebt rondgelopen waar de schapenkoppen voor de deur van de slager hangen, ben je blij met dit beetje luxe. En kijk nou, wat een plaatje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Jardin

Misschien wel the holy grail van Marrakech. Tijdens het diner nog mooier dan tijdens de lunch. In elke stad heb je wel een lievelingsplek en believe me, dit wordt jouw favoriet. Je komt binnen door een smalle deur en merkt helemaal niks meer van de drukte van de oude stad, de medina. De vloer en trappen zijn helemaal betegeld met de groene tegels of your dreams en de schildpadden lopen gezellig overal tussendoor. Neem dat en een shitload aan tropische planten, een heerlijk diner en fijn personeel en je wilt hier nooit meer weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medina

Op elke hoek en op elk plein vind je de mooiste kleden, de mooiste lunchtentjes en de leukste rieten tasjes en hoedjes. Mocht je geen geboren handelaar zijn dan raad ik je aan om van tevoren een cursusje afdingen te volgen, want holy shit, wat zijn hier veel leuke spullen. Ook al heeft de Xenos vrijwel dezelfde collectie in de winkel liggen, de spullen zijn alleen leuk in Marrakech. Ook zie je hier regelmatig een ezel voorbij lopen die wat spullen vervoert, wat in het begin nogal opmerkelijk is, maar waar je na een tijdje gewoon gewend aan raakt. Tip: ‘Balek, balek’ betekent ‘aan de kant’. Kan handig zijn, want het is echt immens druk. Mocht je snel overprikkeld raken dan raad ik je aan om in je Riad te blijven, want de scooters vliegen je om de oren. Maar ach, het fotogenieke Marrakech maakt ook alles goed.