Skip to main content

The Marrakech Travel Guide: Part II

The Marrakech Travel Guide: Part II

Where to go in Marrakech? Kan handig zijn om dit even uit te werken van tevoren aangezien de Medina - het hart van Marrakech - immens druk is. Betoverend, maar druk. Even rustig bij een kraampje of winkeltje kijken zit er echt niet in. Gewoon niet. Dat heeft ook wel weer zijn charme, maar toch komt deze travelguide denk ik wel van pas. 

Scarabeo Camp

Geen zin in drukte? Wij snappen het. Als je een paar keer de Medina in bent gedoken kun je bijna op een yoga retraite gaan, want even bijkomen is geen overbodige luxe. Scarabeo Camp is een tentenkamp in de Agafay woestijn op ongeveer 40 minuten rijden van Marrakech. In de middle of nowhere staan lichtgekleurde, luxe tenten met uiteraard de nodige Marokkaanse kleden en kussens. Alleen een oase van rust met mooie kleden? Neh.. Als er één plekje fotogeniek is in Marokko, dan is dit het wel. Elke berber tent heeft uitzicht op het atlasgebergte en laat je de zonsopgang én ondergang in vol ornaat meemaken. Winning. 

Le Jardin Majorelle

Wil je je ‘ik-wil-niet-toeristisch-zijn-en-alle-onontdekte-plekjes-bezoeken’ mentaliteit even laten varen? Dan moet je naar Le Jardin Majorelle. Het is nog een beetje “fashion verantwoord” aangezien good old Yves Saint Laurent deze tuin in zijn bezit heeft, maar toeristisch is het zeker. Maar goed, als je daar in de botanische tuin tussen de metershoge cactussen loopt maakt het allemaal niet meer uit. De kobalt blauwe kleur van de villa en de kleurrijke potten die langs de voetpaden staan brengen het tot een groot instagrammable, tropisch geheel. Wat willen we nog meer?

Bron: Grab Your Bags

Terrasse des Épices

Als je Marrakech als  cultuurbarbaar wilt beleven moet je naar Terrasse des Epices gaan. Een heel relaxte sfeer, uitzicht over de Medina en natuurlijk weer een oosters interieurtje. Maar net als de muziek is ook de menukaart royaal op de westerse bevolking afgestemd. Er is een speciale menukaart voor de westerling (best erg, eigenlijk..) waar je gewoon je hamburgertje of je steak kunt bestellen. Of dat met een beetje schaamte gepaard gaat? Ja. Maar ach, eten moeten we toch.